Snel volkorenbrood

Ingredienten

o 450 g volkorenmeel
o 1 tl zout
o 2 tl instantgist
o 1 tl lichtbruine ruwe rietsuiker of vloeibare honing
o 450 ml lauw water

Bereiding

Vet een broodvorm van 900 ml lichtjes in of bedek hem met bakpapier. Zet de vorm op een warme plek terwijl u het deeg maakt.
Doe het meel een grote kom. Roer de gist erdoor en maak in het midden een kuiltje. Roer de suiker of de honing door het lauwe water, en giet het dan in het kuiltje.
Meng alles goed en bewerk het stevig met uw handen (of met een houten lepel) gedurende 2 minuten of tot het deeg loskomt van de kom. Dit deeg is erg zacht en kleverig.
Giet het deeg in de bakvorm, dek af met een vochtige theedoek en laat 30 minuten op een warme plek staan, of tot het deeg bijna tot aan de rand van de bakvorm is gerezen.
Verwarm de oven tegen het einde van het rijzen voor op 200°C/gasstand 6. Verwijder de theedoek en bestrooi het brood met de witte bloem. Bak het brood 30-40 minuten of tot het goed gerezen en mooi bruin is. Uit de vorm moet het hol klinken wanneer u op de onderkant klopt.
Leg het brood, uit de vorm, zonodig nog 5 minuten in de oven zodat de zijkanten en de onderkant krokanter worden. Laat afkoelen op een rooster. U kunt het brood 5 dagen bewaren.

Bron: allrecipes.nl