Pitabroodjes

Ingredienten

o 500 g volkorenmeel
o 1 zakje gedroogde gist
o 2 el olijfolie

Materialen

o schone theedoek

Bereiding

Meng in een kom het meel met de gist en 2 tl zout. Voeg al roerend de olijfolie en 150 ml lauwwarm water toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
Kneed het deeg op een met wat olie ingevet werkvlak in ca. 8 min. tot het soepel en elastisch is. Vorm het deeg tot een bal en leg het deeg terug in de kom. Dek de kom af met de theedoek en laat het deeg 4 uur rijzen.
Sla het deeg een paar keer op het werkvlak, zodat de lucht eruit is. Verdeel het deeg in 16 gelijke balletjes. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol elk balletje uit tot een dun rond lapje van ca. 8 cm. Leg ze op een met bloem bestoven blad en dek ze af met de theedoek. Laat de broodjes nog ca. 30 min. rijzen.
Schuif de bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 250 °C. Leg 8 broodjes op de hete bakplaat, sprenkel er wat water over en bak de pita’s in ca. 7 min. goudbruin en gaar. Leg de warme pita’s in een mandje en bak de andere 8 broodjes op dezelfde manier. Lekker bij tapas of met hummus.
Tip: Bak de broodjes van tevoren en rooster ze voor gebruik 1 min. in de broodrooster. Pitabroodjes laten zich goed invriezen. Ze zijn ca. 3 weken houdbaar.

Bron: ah.nl