Mueslikoeken
Ingredienten
o 120 gram volkoren meel
o 60 a 70 gram muesli
o 20 gram rozijnen
o 2 eieren
o drie eetlepels water
o 30 gram noten
o 1 ruime eetlepel stroop
Materialen
o Bakpapier
o oven 180 graden (elektrische oven) 160 graden (hete lucht)
Bereiding
Weeg het volkorenmeel, de muesli en de rozijnen/noten af.
Meng deze vier ingredienten met een lepel in een kom.
Voeg vervolgens het water en het ei toe. Goed doorroeren met de lepel. Het beslag is plakkerig dus niet kneden. (als het te plakkerig is, nog wat volkorenmeel toevoegen)
Leg bakpapier over de gehele bakplaat en schep vervolgens met de lepel het beslag verdeeld in een (9) willekeurig porties (afhankelijk van hoe groot u de koeken wil maken).
Plaats vervolgens het bakblik in de voorverwarmde oven en laat ze ongeveer 20 minuten bakken.
Variatie tip: Laat de stroop weg en gebruik hiervoor in de plaats 1 eetlepel zoetstof en 30 gr. pure chocolade in stukjes (72% cacao).
Bron: smulweb